İngilizcenizi geliştirmek için 10 podcast tavsiyesi
1. The Daily
Her zaman güncel bilgilerden haberdar olmak istiyorsanız bu podcast sizin için mükemmel. The Daily, New York Times'ın bir haber podcast'idir. Gazeteci Michael Barbaro, haftada beş kez yaklaşık 20 dakikalık bölümlerde güncel bir konuyu ele alıyor. Podcast'te sadece ABD'deki haberler değil; küresel olaylar da tartışılıyor.
2. Luke’s English Podcast
Luke, stand-up komedisi ve kendi podcast'ini yaptığı için muhtemelen Londra'daki en havalı İngilizce öğretmenlerinden biridir. Podcast'inde size telaffuz, konuya özgü kelimeler, konuşma diline özgü ifadeler ve bazen de sadece komik hikayeler gibi önemli İngilizce becerilerini öğretirken çok eğleniyor. Eğlence ve öğrenmeyi birleştirmek istiyorsanız Luke'un podcast'ine mutlaka göz atmalısınız.
3. Love and Radio
Bu podcast genellikle hayatları veya belirli bir konu hakkında konuşan insanların heyecan verici hikayelerini dinlediğiniz bir röportaj şeklindedir. Bir şey öğretme amacı gütmezler. Oldukça ilgi çekici kişiliklere sahip bu insanların hikayelerine siz de kulak verin!
4. No Such Thing As A Fish
İsmi mantıklı gelmeyebilir ama bu podcast'in içeriği oldukça mantıklı. Her hafta, farklı sunucular hafta boyunca buldukları bilgileri sunuyorlar. Yani kendinizi "gereksiz bilgi" kategorisinde eğitmek istiyorsanız, bu podcast tam size göre. Bu arada, bu isim 3. bölümden geliyor: Burada bir biyolog, tüm deniz hayvanları çok farklı olduğu için balık diye bir şey olmadığından bahsediyor. O zamandan beri her bölüm "... diye bir şey yok" diye başlıyor.
5. 6 Minute English
6 dakikadan oluşan bölümlerde tamamen İngilizce öğretiliyor. Günlük hayatta kullanabileceğiniz yararlı kelimeleri bu podcastle öğrenebilirsiniz. Kelime dağarcığınızı ve genel kültürünüzü genişletmek için sadece 6 dakikanızı ayırmanız yeterli.
6. Crime Junkie
Eğer gerçek suç hikayelerinden hoşlanıyorsanız, şimdi dikkatle bu yazıyı okumaya devam etmelisiniz. Sunucu Ashley Flowers haftada bir gün, hafta içinde keşfettiği ve aklından çıkaramadığı suçlar hakkında konuşuyor. Olayları her zaman akıcı ve heyecan verici bir şekilde anlatıyor. Kayıp insanlardan gizemli cinayetlere ve seri katillere kadar her şeyi ele alıyor.
7. The Bugle
Gülmeye ihtiyacı olan herkes bu podcast'i dinlemeli! Komedyenler John Oliver ve Andy Zaltzman, ister önemli ister tamamen alakasız olsun, güncel olaylar hakkında eğlenceli yorumlar yapıyor.
8. SuperSoul Conversation
Opreah Winfrey uzunca bir süredir kendi podcast'ini yayınlıyor. Hayatın anlamını tartışmak ve dinleyicilerini düşündürmek için ilham verici hikayeler anlatan Opreah ünlülerle yaşamları, ilham verici anları, mutlulukları ve diğer çeşitli konular hakkında röportajlar yapıyor.
9. Happy English Podcast
Anadili İngilizce olan biri gibi konuşmaya başlamak için bu İngilizce podcast'i dinleyin. Size İngilizce'de nasıl etkili iletişim kuracağınızı öğretir. Tamamen konuşma dili, doğru kelime kullanımı ve zaman kipleri hakkında zenginbir içeriğe sahip. Kısa bölümler boş zamanlarınızı doldurmak için ideal!
10. This American Life
Amerikan radyo istasyonu aynı zamanda podcast olarak da yayınlanıyor. Sunucular her hafta farklı konularla duygusal anlardan, komik hikayelerden, ilham verici düşüncelerden ve şaşırtıcı sürprizlerden bahsediyor. Tıpkı bir film izlemek gibi, sadece podcast olarak dinliyorsunuz.
Son olarak, podcast dinlemek için bazı faydalı ipuçları:
- Yeni başlayan biriyseniz, dil hakkında bir fikir edinmek için 2, 5 veya 9 numaralar gibi öğrenme podcast'leriyle başlamanız öneririz.
- Anadili İngilizce olan kişiler genellikle çok hızlı konuşabilirler, bu da anlamayı zorlaştırır. Takip etmeyi kolaylaştırmak için podcast'leri genellikle daha yavaş bir hıza ayarlayabilirsiniz.
- Özellikle başlangıçta podcast'lere konsantre olmak ve başka bir şey yapmamak iyi bir fikir olacaktır. Zamanınız yoksa, hiç dinlememek yerine bir yandan podcast dinlemek daha iyidir, çünkü bilinçaltınız sizinle birlikte öğrenir.
- Zaten iyi derecede anlıyorsanız ancak hala bazı kelimelerle ilgili sorun yaşıyorsanız, podcast'leri durdurun ve kelimelere bakın. En iyisi bunları bir yere yazmaktır, böylece daha sonra tekrar bakabilir ve hatırlayabilirsiniz.