Almanca Sınavına Hazırlık
Almanca dil becerilerinizi belgeleyebilecek çeşitli sertifikalar ve onaylar vardır. Seçtiğiniz sertifika türü genellikle Almanca dil sertifikası arama nedenlerinize bağlıdır (örneğin, Almanca bilgisi gerektiren kurumlarda okumak veya çalışmak veya vize, oturma izni almak veya Alman vatandaşlığına başvurmak için). Aşağıdaki testler ve sertifikalar genel olarak Alman makamları ve kurumları tarafından tanınmaktadır.
Telc almanca sınavı
Telc (Avrupa Dil Sertifikaları), Almanca dahil 10 farklı dilde dil sertifikaları sunmaktadır. 20 farklı ülkede 2.000'den fazla test merkezine sahiptirler. Telc standart sınavları Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesi (CEFR) seviyelerine karşılık gelir ancak iş yerinde dil, hemşireler için dil, tıp dili ve üniversiteye giriş gibi konularda özel sınavlar da vardır.
Uluslararası geçerliliği olan sertifikalarınız vize, oturma izni ve vatandaşlık başvuruları için Almanya'da kabul edilmektedir.
TestDaF sertifikası
TestDaf (eski adıyla Test Deutsch als Fremdsprache), ana dili İngilizce olmayanlar için, özellikle Alman üniversitelerinde okumak veya çalışmak isteyenlere yönelik bir Almanca dil sertifikasıdır. TestDaf, Almanya'daki 170 test merkezi dahil olmak üzere dünya çapında 95 farklı ülkede sunulmaktadır.
Katılımcıların tümü aynı sınava girer ve temel olarak CEFR B2 - C1 seviyelerine karşılık gelen 3 - 5 seviyelerinde sınıflandırılır. 4. seviyeye ulaşmak, Almanya'daki tüm üniversitelerin kabul koşullarını karşılamak için yeterlidir. Hatta bazı üniversiteler daha düşük puanlı adayları bile kabul etmektedir.
TestDAF ve Telc hazırlık kursları
TestDAF ve TELC sınav hazırlığımız sizi sınava ideal şekilde hazırlar ve böylece kişisel hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur. Sprachcaffe'de bir Almanca sertifikasına hazırlanmak için aşağıdaki seçenekleri bulacaksınız:
Almanca sertifikaları hakkında sık sorulan sorular
Alman üniversiteleri tarafından Avrupa Ortak Referans Çerçevesi c1 seviyesinde Almanca dil becerilerinin kanıtı olarak tanınan en iyi sertifikalar şunlardır:
- DSH sertifikası (seviye 2 ve üstü).
- TestDaF sertifikası (4 alanında en az 4 puan).
- GDS sertifikası (seviye C2).
- Eğitim Bakanları Konferansı'ndan dil sertifikası (her bölümünde C2 ile 2. Düzey).
Almanya'da Almanca öğretilen bir lisans derecesine katılmak için, Diller için Ortak Avrupa Referans Çerçevesi (CEFR) veya DSH II'nin en az C1 seviyesinde bilgi göstermelisiniz.
DSH sertifika sınavı (seviye II - III), Alman üniversiteleri tarafından en sık kabul edilen sertifikadır. Bu, Almanca kursuna kabul edilmek için yeterli Almanca bilgisine sahip olduğunuzu kanıtlar.
Tabii ki, sertifikaya ihtiyacınız olan amaca bağlıdır. En çok tanınan Alman sertifikaları, A1'den C2'ye kadar Avrupa Ortak Referans Çerçevesinin tüm seviyelerini kapsayan DSH, TestDaF ve Goethe Enstitüsü sınavlarıdır.
DSH: Almanca konuşulan bir üniversiteye başvurmak isteyen yabancı öğrenciler için sınav. Mesleki yeterlilik için Almanca sertifikasına ihtiyaç duyanlar için de faydalı olabilir.
TestDaF: Bu sertifika öncelikle Almanca konuşulan üniversitelere kabul için tasarlanmıştır ve Almanya'daki her üniversite tarafından tanınır. Akademik kariyer için bir nitelik olarak da yararlıdır.
Yetişkin Goethe sertifikası C2: Bu test, yabancı öğrencilere Almanca konuşulan üniversitelere veya diğer kolejlere kabul hakkı verir ve Almanca öğretme yeteneklerinin kanıtı olarak kabul edilir.
Gençler Goethe sertifikası B1: Bu sertifika, Almanya'da üniversiteye kabul edilmek için bir hazırlık kolejine gitmenizi sağlar. Ayrıca işverenler tarafından orta düzeyde Almanca dil becerilerinin kanıtı olarak kabul edilmektedir.
Almanca seviyeniz B2 veya daha düşük seviyedeyse TestDaF sınavına hazırlanmanızı tavsiye ederiz. Bunları iyi bir şekilde geçtiyseniz, daha zor bir sertifika için yeterliliği kazandınız. TestDaF kesinlikle herhangi bir C1 sertifikasından (üniversite için Goethe veya Telc-C1) çok daha kolaydır.
Pek çok basit kuralla Almanca öğrenmek çoğu insanın düşündüğü kadar zor değil. İngilizce ve Almanca aynı dil ailesinden geldiği için ne kadar kolaylıkla öğrenebildiğinize şaşırabilirsiniz! İngilizce dilbilgisini anlamak, Almanca dilbilgisini anlamada son derece yardımcı olabilir.
Telaffuzu nasıl olacak? Aslında Almanca, telaffuzun mantıklı olduğu birkaç dilden biridir. Her harf veya harf kombinasyonu, kelimenin neresinde olursa olsun, genellikle her zaman aynı şekilde duyulur.
Tabii ki, bu büyük ölçüde kişisel koşullarınıza bağlıdır.
Dış Hizmet Enstitüsü (FSI), yabancı dil öğrenmek isteyenler için kullanışlı bir referans oluşturmuştur. Liste, zorluk seviyelerini ve her bir dili makul derecede iyi bir seviyede öğrenmek için gereken tahmini ders sayısını içerir.
Almanca, kategori 2'de sınıflandırılır ve İngilizce kadar zor olarak kabul edilir. FSI, Almanca öğrenmenin yaklaşık 30 hafta veya 750 saat eğitim gerektirdiğini tahmin ediyor.
Bu çalışma, haftada 25 saat derste ve günde üç saat bireysel alıştırma yapan bir grup dil öğrencisi ile yürütülmüştür.
Bu kulağa çok gibi gelebilir, ancak İngilizce ile yakından ilgili diller bile, örneğin İspanyolca ve Fransızca gibi dillerin öğrenilmesi 24 hafta veya 600 saat kadar sürebilir.
Mandarin Çincesi ve Japonca gibi en zor dillerin tamamlanması 88 hafta veya 2200 saat kadar sürebilir. Bu gerçekler ışığında Almanca öğrenmek sandığınız kadar uzun sürmüyor.
Vize almak ve işe ve günlük hayata entegrasyonunuzu mümkün olduğunca kolaylaştırmak için Almanca dil seviyenizin B1 olması gerekir. Halihazırda en az B1 dil seviyeniz ve ilgili sertifikanız var mı? Ardından doğrudan iş aramaya gidebilir ve başvurabilir veya CV'nizi Almanya için başvuru olarak gönderebilirsiniz.
Bunu, kendi ülkenizde veya çevrimiçi olarak bir Almanca kursuna katılarak ve ardından bir dil sınavı yoluyla bir sertifika ile Almanca dil becerilerinizi onaylatarak başarabilirsiniz.
Almanya'da iş arayan bir başvuru sahibi olarak, başvurunuzda dil becerilerinizi kullanmalısınız. Gelecekteki işverenin dil seviyenizi değerlendirebilmesi veya değerlendirebilmesi için, ortak Avrupa referans çerçevesinin seviyeleri vardır, seviyenizi kanıtlayabilmeniz gerekir.
Tabii ki, bu büyük ölçüde işe ve taşınacağınız ortama bağlıdır. Almanca bilmeden de Almanya'da çalışabilirsiniz. Ancak, iyi bir İngilizce ve Almanca bilgisine sahipseniz, kariyeriniz, şansınız ve seçenekleriniz kesinlikle daha iyidir.